Nytårsaftenmenu

(kun ud af huset)

Kære gæst – Rigtig godt nytår

Hermed en lille simpel beskrivelse af hvordan din nytårs menu fra Stockfleth skal tilberedes. På vores hjemmeside er der billeder og videoer af anretningsforslag, så det er nemmere at forstå og overskue. www.restaurantstockfleth.dk

Først er det vigtigt at diverse elementer opdeles til de forskellige retter. Filmes fjernes fra de sorte bakker, da det er bakker der skal i ovnen. De klare bakker er kolde ting som skal bruges til de kolde anretninger.

Indstil din ovn på 200 grader med varmluft

Forret: jomfruhummer carpaccio

1 carpaccio 2 lime yoghurt 3 tomatstøv 4 hummerolie

På en iskold tallerken lægges carpaccioen. Først fjernes det ene lag film. Det andet lag film fjernes når carpaccioen er på tallerknen. Hernæst drysses den med lidt tomat støv og en smule salt. Til sidst blandes lime yoghurten og hummerolien forsigtig, så den ser skilt ud. Dette hældes med en ske rundt langs carpaccioen. Den kan hermed serveres. Dette kan også gøres i forvejen, så man ikke skal frem og tilbage i køkkenet for mange gange. Velbekomme, det var den første ret

Så er vi i gang!

 Nu sættes Wellington i ovnen på 200 grader varmluft og bages 20 minutter indtil en kernetemperatur på 52 grader. Herefter skal den hvile på et skærebræt i minumum 20 minutter, så saften i kødet fordeler sig igen.

mellemret: strandkrabbe bisque

1 saltet torsk 2 urteolie 3 plukket dild 4 fennikel tern 5 strandkrabbe bisque

Først lunes tallerknerne en smule i den varme ovn. På tallerknen anrettes rullen med saltet torsk, det gør ikke noget at den får lidt lidt temperatur.husk at fjerne filmen omkring. Fennikel hældes i en lille skål, sammen med den grønne olie og blandes. Suppen kommes i en gryde og varmes op. Fennikel og olie placeres på rullen med fisk. Lige inden servering hældes suppen i tallerknen og derefter pyntes retten med dild.

Nu til næste ret!

Hovedret: Boeuf Wellington

1 Boeuf wellington 2 selleripuré 3 rødvinsauce 4 syltede rødløg, saltbagt selleri, kartoffelkroketter

5 brøndkarse

Nu er wellingtonen taget ud af ovnen. Nu kommes selleripuré, løg og kartoffelkroketter i ovnen. Saucen kommes i en gryde og varmes igennem. Tallerkner varmes i ovnen nogle enkelte minutter, så i kan servere hovedretten på lune tallerkner. Wellington deles i 2 eller 3 og placeres på tallerknen. Husk at hviletiden er super vigtig, da den ellers vil smide al saften. Herefter anrettes selleri puré med en ske. De andre garniture placeres i en lille halvmåne rundt langs tallerknen. Saucen kan serveres på tallerknen, eller ved siden af i en sauceskål. Retten pyntes med brøndkarse og retten er hermed klar til servering. velbekomme

Dessert; 20 lags chokoladekage

1 20-lags chokoladekage 2 braisseret ananas 3 yuzo curd 4 hvid chokolade 5 matcha kiks

Denne er simpel, da alle ingredienser serveres kolde. Den skal derfor kun anrettes. Tag forsigtigt kagen og med en kagespade eller en palet. Placer den stille og roligt på tallerknen. Yuzocurd lægges på med en ske. Det samme gør de braisserede ananas. Den krystaliseret hvide chololade drysses over ananas. Til sidst anrettes de små matcha kiks, meget forsigtigt, da de er meget skrøblige. velbekomme

Godt nytår. Vi ses i 2025

Bestil vores nytårsmenu og nyd en festlig middag med gode råvare, afbalancerede smage og en menu hvor der er kælet for detaljerne.

alt er pakke i engangs bokse som kræver minimal tilberedning og kommer med en udførlig vejledning.

Menu ud af huset

  • Jomfruhummer carpaccio m/ tomatstøv – youghurt – lime

  • Strandkrabbe bisque m/ tatar af saltet torsk

  • Beef Wellington m/rødvinsglace – kartoffelgratin – brunet selleri – syltede løg

  • 20 lags chokoladekage m/ creameaux – ananas – tuille

Pris pr person 598,- (minimum 2 cov)

Bestil også:

  • Hjemmebagt kransekage m/ chokolade og nødder 65 ,- pr person
  • Burger kit m/ dryaged hakkebøf af dansk kvæg – bacon – ost – bearnaisemayo – salsa – brioche bolle  135,-
    (Velegnet til natmad eller til 1. januar)